Ga naar inhoud

8x vis eten in Maastricht

Ben je in Maastricht en heb je zin in vis? Gelukkig is er aan visrestaurants in Maastricht geen gebrek. Je kan er alles proeven wat de zee te bieden heeft. Van oesters en fruits de mer tot kreeft en coquilles. Deze 8 restaurants wil je niet missen als je in deze fijne stad bent. Sla de restaurants op of maak direct een reservering, hoef je daar niet meer aan te denken.

Restaurant “O”

Voordat je via de Sint-Servaasbrug richting het stadscentrum van Maastricht loopt, vind je de wijk Wyck (lees: ‘Wiek’). Het gedeelte van Maastricht waar je onder andere Restaurant “O” vindt. Dit visrestaurant ligt al zo’n 18 jaar in de gezellige Rechtstraat. In de keuken werken ze met dagverse en seizoensgebonden producten. Op het maandelijks wisselende menu vind je vis en fruits de mer. Schuif aan voor een 4-, 5- of 6-gangenmenu of deel een kreeft a la nage. Restaurant “O” is van woensdag t/m zaterdag voor diner geopend. Op vrijdag, zaterdag en zondag serveren ze ook lunch.

Restaurant "O"
Rechtstraat 76 | Wyck

Bar Beurre

Geopend in het najaar van 2023 en meteen een hit: Bar Beurre. Gelegen aan de rand van het Stadspark in het Jekerkwartier. Deze hotspot wordt gerund door het jonge duo Robin Hameleers en Jesper Michels. Op de kaart vind je Franse klassiekers met een eigentijdse twist. De kreeft met beurre blanc is favoriet onder de visliefhebbers. In de zaak met niet meer dan 25 couverts is het intiem eten. Leuk om te weten: maandelijks organiseren ze een BEURRE-night - inclusief dj. Bar Beurre is donderdag t/m maandag geopend voor diner. Op zondag schuif je aan voor een Sunday lunch.

Bar Beurre
Sint Pieterstraat 54 | Jekerkwartier

Restaurant Pakhoes

Een paar straten verderop zit Restaurant Pakhoes. Aan het roer in de keuken staat Guidy Wolfs. Al meer dan 30 jaar is hij chef en eigenaar van dit klassiek Frans-Belgisch restaurant. Een favoriet op het menu is de Canadese kreeft. Eén van de populairste kreeftsoorten dankzij de zoete smaak en het sappige vlees. Bestel de kreeft als voorgerecht met mango en kerrie, of als hoofdgerecht met knoflookboter. Ook zijn er genoeg vegetarische- en vleesopties op het menu te vinden. Neem plaats op hun fijne terras met uitzicht over de Maas of reserveer een tafel binnen en proef de sfeer van het rijksmonumentale pand. Bij Restaurant Pakhoes schuif je van dinsdag t/m zaterdag aan voor diner.

Restaurant Pakhoes
Waterpoort 4-6 | Wyck

Brandsøn

Middenin het stadscentrum, aan de Maas, vind je bar, lunch en dining room Brandsøn. Zoals de naam al doet vermoeden, schuif je hier aan voor een fancy lunch, uitgebreid diner of een borrel met cocktails. Niet voor niets staat deze hotspot in dit lijstje, want a la carte vind je onder andere plateau fruits de mer, octopus, oesters en kreeft. Of wat dacht je van de arróz negro - een Spaans rijstgerecht met gamba’s, garnalen, mosselen en inktvis? Kies zelf een gerecht van het menu of laat je verrassen door hun chef. Borrelen en dineren kan elke dag bij Brandsøn. Voor de lunch zijn ze van donderdag t/m zondag geopend.

Brandsøn
Het Bat 2 | Binnenstad

Les 3 Seaux

Visrestaurant Les 3 Seaux, gelegen in het Sphinxkwartier, is een geliefde hotspot voor visliefhebbers. De Fruits de mer Royal is een aanrader. Al behoren de verse oesters, kreeft en King Crab ook tot de favorieten. Verder vind je op de kaart garnalenkroketten, tonijn, wilde zeebaars en zeetong. Geniet van alle schelp- en schaaldieren op hun mooie terras aan de historische binnenhaven ‘t Bassin en krijg het ultieme vakantiegevoel. Op woensdag en donderdag openen de deuren van Les 3 Seaux voor diner. Op vrijdag, zaterdag en zondag voor lunch en diner. 

Les 3 Seaux
Bassinkade 11 | Sphinxkwartier

Gastrobar Dock Five

Een paar deuren verderop vind je Gastrobar Dock Five. Een restaurant met een shared dining concept. Op de kaart vind je onder andere visgerechten, zoals verse tonijn, roodbaars en heilbot, die je kunt delen. Zo kun je meer proeven van al het lekkers wat deze gastrobar te bieden heeft. In de keuken werken ze met pure producten, afkomstig van lokale leveranciers. Pluspunten? Hun fijne terras aan het water. Hier is het prima vertoeven met een goed glas wijn, fijn gezelschap en de nodige shared visgerechten. Gastrobar Dock Five is op maandag, dinsdag en vrijdag geopend voor diner. In het weekend schuif je er ook aan voor lunch.

Gastrobar Dock Five
Bassinkade 5 | Sphinxkwartier

Le Fernand

Eén ding is zeker: voor een Franse wijn of oester hoef je niet meer af te reizen naar Frankrijk, maar kun je gewoon aanschuiven bij Le Fernand. Deze hotspot is een combinatie van een Franse bistro, café du vins en restaurant. Je kan er heerlijk lunchen, gezellig borrelen of a la carte dineren. Voor vis en zeevruchten ben je hier aan het juiste adres, en dus zeer zeker ook voor oesters, caviaar en coquilles. Het interieur is in bistrostijl en dat past wel bij deze Franser-dan-Frankrijk hotspot. Le Fernand is dagelijks geopend voor lunch, diner of borrel.

Le Fernand
Stenenbrug 6 | Jekerkwartier

De Comedie

Een paar straten verder vind je De Comedie. Gelegen aan het bekende Onze Lieve Vrouweplein. Op het menu van deze Franse bistro vind je onder andere sandwiches, salades en visgerechten als bouillabaise en tartare au samon. Ook liefhebbers van fruits de mer zitten hier goed, want zo’n plateau vullen ze met oesters, gamba’s, krabpoten, kokkels, Noorse garnalen en mosselen. Voor wie graag buiten zit: hier geniet je heel het jaar door van het terras. Zorg dan ook dat je op tijd bent om een fijne plek te bemachtigen. Of geniet aan een tafel binnen van een plat principaux en dessert. De Comedie is dagelijks geopend voor ontbijt, lunch, diner en een borrel.

De Comedie
Onze Lieve Vrouweplein 30B | Binnenstad

Meer culinair Maastricht ontdekken? - Lees ook deze blogs