Ontdek de rijke smaken en verhalen van de Surinaamse keuken met Madame Jeanette!
vanaf jouw locatie
Raghenie Bhawanie, geboren en getogen in de Friese hoofdstad, kreeg een volledig Hindoestaanse opvoeding van haar Surinaamse moeder. Hoewel ze pas op haar achtste appelmoes at, groeide ze op met een culinaire smeltkroes van Surinaamse gerechten met Javaanse, Creoolse, Indiase en Chinese invloeden. Deze rijke culinaire achtergrond inspireerde haar tot het schrijven van Madame Jeanette.
Raghenie is communicatiestrateeg, culinair columnist en receptontwikkelaar, en woont en werkt in Amsterdam. In Madame Jeanette serveert ze meer dan honderd gerechten, waarbij groenten vaak de hoofdrol spelen. Denk aan authentieke Surinaamse roti, pindasoep met boerenkool, bami, pom, stamppot met Hindoestaanse specerijenmix masala, Surinaamse bruine bonen met rijst, chutney, zuur en mangotaart. Ze benadrukt dat eten met pit niet altijd pittig hoeft te zijn, en legt dit uit in haar kookboek, vernoemd naar de aromatische peper die geliefd is in Suriname en daarbuiten.
Het …
Raghenie Bhawanie, geboren en getogen in de Friese hoofdstad, kreeg een volledig Hindoestaanse opvoeding van haar Surinaamse moeder. Hoewel ze pas op haar achtste appelmoes at, groeide ze op met een culinaire smeltkroes van Surinaamse gerechten met Javaanse, Creoolse, Indiase en Chinese invloeden. Deze rijke culinaire achtergrond inspireerde haar tot het schrijven van Madame Jeanette.
Raghenie is communicatiestrateeg, culinair columnist en receptontwikkelaar, en woont en werkt in Amsterdam. In Madame Jeanette serveert ze meer dan honderd gerechten, waarbij groenten vaak de hoofdrol spelen. Denk aan authentieke Surinaamse roti, pindasoep met boerenkool, bami, pom, stamppot met Hindoestaanse specerijenmix masala, Surinaamse bruine bonen met rijst, chutney, zuur en mangotaart. Ze benadrukt dat eten met pit niet altijd pittig hoeft te zijn, en legt dit uit in haar kookboek, vernoemd naar de aromatische peper die geliefd is in Suriname en daarbuiten.
Het boek biedt niet alleen recepten, maar ook familieverhalen, bijzondere ontmoetingen en een uitgebreid verslag van een culinaire studiereis naar Suriname. Met levendige fotografie en een flinke dosis humor geeft Raghenie een kijkje in de traditionele Surinaamse keuken, en voegt ze een moderne twist toe met Hollandse ingrediënten zoals biet, spitskool en spruitjes, en Surinaamse groenten zoals kousenband, sopropo en okra. Madame Jeanette is een viering van de Surinaamse keuken en haar diverse culturele invloeden, gepresenteerd op een toegankelijke en inspirerende manier.