Landgoed Overst omvat diverse druivensoorten, zowel wit als rood. Met zorgvuldige handmatige oogst en selectie produceren ze witte, rode, rosé, mousserende en zoete dessertwijnen.
Bij Landgoed Overst hebben ze in de loop der jaren verschillende druiven aangeplant, zowel witte als rode. De een wordt eerder rijp dan de ander, daardoor wordt er nooit in één keer geoogst. Maar de eerste oogst is met de hand, zo wordt er al een eerste selectie gemaakt van gezond fruit in de wijngaard zelf.
Bij Landgoed Overst maken witte en rode wijn, rosé, mousserende wijnen en zoete dessertwijn. Alle wijnen gisten en rusten in temperatuurgestuurde stalen tanks. Daarna bepaalt de stijl van de wijn wat er verder gebeurt: witte wijnen en rosé blijven in stalen tanks, mousserende wijnen gaan op fles voor de bubbels en rode wijnen rusten in eikenhouten vaten tot 500 liter groot.
Vanaf april worden de wijn…
Bij Landgoed Overst hebben ze in de loop der jaren verschillende druiven aangeplant, zowel witte als rode. De een wordt eerder rijp dan de ander, daardoor wordt er nooit in één keer geoogst. Maar de eerste oogst is met de hand, zo wordt er al een eerste selectie gemaakt van gezond fruit in de wijngaard zelf.
Bij Landgoed Overst maken witte en rode wijn, rosé, mousserende wijnen en zoete dessertwijn. Alle wijnen gisten en rusten in temperatuurgestuurde stalen tanks. Daarna bepaalt de stijl van de wijn wat er verder gebeurt: witte wijnen en rosé blijven in stalen tanks, mousserende wijnen gaan op fles voor de bubbels en rode wijnen rusten in eikenhouten vaten tot 500 liter groot.
Vanaf april worden de wijnen gefilterd, klaar om te bottelen. Oogsten, verwerken, filteren en afvullen vindt in zijn geheel plaats op hun eigen bedrijf. Met zorg, liefde en passie proberen ze elke dag hun wijnen maximaal te verzorgen.
De enige die even een uitstapje naar Duitsland maakt is hun mousserende wijn; deze wijn wordt in het voorjaar naar Graach gebracht waar hij zijn 2e vergisting op de fles krijgt en komt dan na 16 maanden weer terug naar Voerendaal.
Alle wijnen hebben een schroefdop, "behalve hun mousserende wijn". Een bewuste keuze vanaf het prille begin, want zo blijft de kenmerkende fruitigheid en frisheid optimaal behouden.