Als chef-kok creëert Ralf Berendsen met zijn creatieve talent nieuwe gerechten. Hij zet zich in voor het eren van de individualiteit van klassieke ingrediënten zoals Sint-Jakobsschelpen, langoustines, duiven of Wagyu-rundvlees.
Het verlangen van Ralf Berendsen.
''Ik was zo geobsedeerd door gebak dat ik plotseling de beste cijfers op school begon te halen, en het werd nog beter toen ik de overstap maakte van een vakschool naar een koksschool waar de teugels wat losser waren. Toen begon ik er echt van te genieten. Na het behalen van mijn SVH Koksdiploma Niveau 2 (zelfstandig werkend kok) heb ik twee jaar stage gelopen bij Paul Pollux, die voor mij echt een mentor werd. Daarnaast werkte ik bij hotel-restaurant De Swaen in Oosterwijk onder leiding van de illustere chef-kok Cas Spijkers. Dat was een inspiratie! Bovenal heeft hij mij geleerd dat je geen idioot in de keuken hoeft te zijn om een hoog niveau te bereiken. Het is een nooit eindigende zoektocht naar perfectie.” - Ralf Berendsen.