Ga naar inhoud

Maastricht vanaf het water

Het is bewezen dat mensen die aan het water wonen gelukkiger en gezonder zijn. Het water brengt rust en ontspanning. Zoek daarom deze zomer het water op in Maastricht. Van ontspannen boottochten tot avontuurlijke en actieve uitjes. Een dag vol waterplezier en unieke ervaringen.

Boottocht met Rederij Stiphout

Maastricht ontdekken vanaf het water kan nergens anders zo goed als bij Rederij Stiphout. Ze bieden verschillende boottochten aan. Van een korte tour die historische locaties aan het water passeert tot een boottocht die je naar Luik brengt en terug. Of wat dacht je van een eet-en-drink-cruise? Brunchen of dineren op een boot, dat wil je toch een keer meemaken? Boek de brunchcruise samen met familie of ga romantisch dineren tijdens de Saturday Night Dinner Cruises.

Rederij Stiphout
Maaspromenade 58 | Binnenstad

Sloep huren

Bij Maastricht Sloep kun je voor een ochtend, middag of de hele dag een sloep huren. Ga met het gezin of een kleine groep vrienden zelf varen, met een van de kleinere boten. Maar een sloep huren is ook mogelijk voor een grote groep, met schipper! Vier bijvoorbeeld je verjaardag op het water, organiseer een onvergetelijk vrijgezellenfeest of een origineel personeelsuitje. Een dag op het water zorgt gegarandeerd voor een onvergetelijke tijd.

Maastricht Sloep
Sint Pietersluisweg 56-02 | Sint Pieter

Kano Maastricht

Trommel je vrienden bij elkaar en reserveer een kano-, kajak- of rafttocht. Bij Kano Maastricht ontdek je de mooie natuur en de unieke omgeving van de maasvallei. Kies voor een complete beleving de populaire Kano & Fiets combinatie. Vaar stroomafwaarts over de route op het water en maak een ontspannen fietstocht terug naar het startpunt. Race met je vrienden naar de finishline of dobber op je gemak om extra van de omgeving te genieten.

Kano Maastricht
Op de Meer | bij Itteren

Fun Valley

Een dagje naar het strand, een steenworp van Maastricht vandaan. Ja! Bij Fun Valley in Eijsden kan het. Het ligt aan het Grindgat Oost-Maarland langs de Maas, waar je uitkijkt op de Sint-Pietersberg. Waterfietsen, kanoën, suppen, beachvolleyballen, zandkastelen bouwen… wie had dat gedacht in het zuiden van het land. Ben je met een groep, wat dacht je dan van vlotbouwen en -varen? Test jullie survival skills! Fun Valley heeft enorm veel te bieden, voor jong en oud. Hun slogan zegt het al: A one day holiday!

Fun Valley
Oosterweg 5 | Eijsden

Suppen!

Ben je nog nooit eerder gaan suppen? Hiervoor hoef je niet naar een tropisch strand. Je kunt dit gewoon lekker in de buurt doen. Bij SUP Maastricht kun je een sup board huren met peddel en leash. Mocht je graag de basistechnieken willen leren, dan kun je deelnemen aan een les of zelfs meedoen met een workshop. Ben je al een pro? Dan is een SUP Yoga pas een leuke uitdaging. Ga jij het proberen?

SUP Maastricht
Hoge Weerd 4, Parkeerplaats Heugem aan de Maas | Hoge Weerd

 

Jachthaven ’t Bassin

Niet óp het water maar wel aan het water. Bij ’t Bassin kun je zomers genieten op een van de vele gezellige terrassen. Dit stukje stad is een zomerse parel! Wat vind je hier allemaal terug? Uitstekende visrestaurants waar je smult van oesters, kreeft, fruits de mer en meer! Vind een mooi plekje op het terras, geniet van de zon en proost op het goede leven. Het is hier namelijk net alsof je even op vakantie bent.

Jachthaven ’t Bassin
Bassin | Sphinxkwartier