Ga naar inhoud

Avontuurlijke activiteiten in Maastricht

Zin om op avontuur te gaan? Komt goed uit, in Maastricht kun je heel wat beleven op het gebied van avontuur, zowel in de buitenlucht als onder de grond. Onder de grond? Jawel! Het unieke grottenstelsel van Maastricht biedt namelijk talloze activiteiten voor jong en oud. Lees mee en daag je adrenaline-niveau uit!

Velorium Outdoor Sports & Bikepark

In De Heeg, een wijk aan de rand van Maastricht, vind je Velorium Outdoor Sports & Bikepark. Dit park is opgericht om jongeren een uitdagende plek te bieden om outdoor en ‘urban’ sporten te ontdekken. Een heuse community waar saamhorigheid tevens centraal staat. Het park is verdeeld over verschillende kleurcodes die voor niveaus en leeftijden staan. Onervaren, ervaren, met of zonder obstakels. Het avontuurlijke park heeft voor ieder wat in petto.

Velorium Outdoor Sports & Bikepark
Maastrichterweg 7 | De Heeg

Radium Boulders

Zin om naar het hoogste niveau te klimmen? Dan zit je bij Radium Boulders goed! Voor jong en oud, voor gevorderd of nog onervaren. Je kunt in je eentje komen klimmen of er zelfs je (kinder)feestje organiseren. Klimmen noemen we hier eigenlijk ‘boulderen’. Je draagt geen harnas, hoeft geen cursus te volgen of een partner te hebben die je opvangt. Wil je de basics leren van deze spannende sport? Tijdens een beginnersavond leren de trainers jou de fijne (en sterke) kneepjes van dit vak. Je kunt uiteraard ook een dagje onbeperkt klimmen!

Radium Boulders
Lage Frontweg 2b | Sphinxkwartier

ENCI-Groeve

Bezoekers die voor het eerst de ENCI-Groeve ontdekken, zijn vaak eventjes sprakeloos. Deze bijzondere plek om van de natuur te genieten, werd in 1926 geopend als locatie voor onder andere het winnen van kalksteen met als eindproduct cement. In 2019 werd de productie definitief stilgelegd, waarna in 2010 Gemeente Maastricht, Provincie Limburg en Natuurmonumenten samen gingen werken om er een recreatieve plek van te maken. Veel gebieden mag je enkel met de boswachter bezoeken (aanrader!), maar op je eigen houtje kun je een waanzinnig stukje natuur van Maastricht ontdekken.

Kajak Maasland en Rafting

Ook in ons buurland België kun je op avontuur. Wat dacht je van een dagje kajakken of kanovaren? De Maasvallei biedt een fantastisch waterschap, waar je in je eentje, met twee of drie personen op wateravontuur kunt gaan. Je vertrekt in Smeermaas en eindigt in Kotem. Er is veel mogelijk bij Kajak Maasland en Rafting, je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een route van 13 km (aanrader voor de recreatieve kajakker) of een route van 8 km (wanneer je bijvoorbeeld in een grote groep gaat). Zo zijn er nog heel veel andere mogelijkheden.

Kajak Maasland en Rafting
Maasdijk 5 | Lanaken

Steppen door de grotten

Een sportief én avontuurlijk uitje voor de echte durfal: steppen door de grotten. In een kleine anderhalf uur tijd step je door de diepste geheimen van de Sint-Pietersberg. De Official Maastricht Guide leidt je door het mysterieuze grottenstelsel en brengt je - al steppend - op plekken waar je tijdens een normale rondleiding niet komt. Er is hier geen telefoonontvangst, geen licht of geluid… Enkel jouw hoofdlampje en je gids die je de weg wijzen… Spannender wordt het niet.

Maastricht Underground
Luikerweg 80a | Sint Pieter

Room Escape Maastricht

Dit uitje is écht alleen weggelegd voor de grootste waaghalzen. Met behulp van verschillende hints of aan de hand van een opdracht moet je jezelf en je team uit deze spannende ‘room’ weten te redden. Je kiest uit een van de 7 rooms, die elk voor een thema staan. Zo kun je bijvoorbeeld doktertje spelen in een heuse O.K., waar je jouw medische skills moet inzetten om een geheim agent te redden. Zijn jullie met een grotere groep? Dan is er nu ook de allernieuwste kamer, speciaal voor groepen van 8 t/m 16 personen. Zet poppodium Radium Rock weer op de kaart en zorg dat de show doorgaat. Welke opdracht je ook kiest, dit uitje staat gegarandeerd gelijk aan een bloedstollende film. Alleen ben je bij Room Escape zelf de hoofdrolspeler!

Room Escape Maastricht
Lage Frontweg 2 A | Sphinxkwartier

Mountainbiken

Wat betreft fietsplezier, kun je in Maastricht letterlijk alle kanten op. Je hoeft simpelweg je mountainbike mee te nemen (of te huren bij een lokaal fietsbedrijf) en de vele mountainbike-routes door Maastricht en het heuvelland te volgen. Of je nou zin hebt in een avontuurlijke route met je mountainbike door Zuid-Limburg of misschien in alle rust wil fietsen ‘over de zeebodem’. Bekijk alle fietsroutes in de Maastricht Store. Heel veel fietsplezier gegarandeerd.