Ga naar inhoud

10x groepsactiviteiten in Maastricht

Met een groep Maastricht ontdekken, je bent niet de eerste die dit een fantastisch idee vindt. Of je er nu met je hele familie op uit trekt, je met collega’s een teamuitje organiseert of een feestelijke aangelegenheid verrassende invulling wilt geven. Van familieweekend tot vrijgezellenweekend: Maastricht biedt de leukste activiteiten voor groepen. Of je het avontuur nou opzoekt, of juist op culinair gebied de stad wilt ontdekken. We nemen je mee in een top 10!

1. Rondleiding Fort Sint Pieter

Het ondergrondse grottenstelsel van Maastricht blijft bezoekers verrassen. Omdat er diep in de grotten geen enkel geluid of licht (dus ook géén bereik met je telefoon) is, kun je deze plek enkel bezoeken met een Official Maastricht Guide. Dat maakt dit uitje niet alleen heel leerzaam, maar ook erg spannend. Het Fort staat echter op unieke hoogte, trots op de Sint-Pietersberg en is ontstaan in het begin van 1700. Een bijzonder punt pal boven het mysterieuze grottenstelsel. Het Fort is nog grotendeels intact, waardoor het een boeiend uitje is voor minimaal 15 deelnemers.

Bekijk hier de rondleiding

2. Workshop vlaai bakken

Zeggen wij Zuid-Limburg dan zeggen jullie “vlaai”! Sinds kort mogen bakkers hun vlaai enkel Limburgse vlaai noemen als deze voldoet aan verschillende eisen binnen het gloednieuwe keurmerk. Dat begrijpen wij heus, want vlaaibakken is een ware kunst. Word deze kunst meester tijdens een workshop vlaaibakken bij de Bisschopsmolen. Een bijzondere bakker in hartje Maastricht. Een zoete bezigheid voor jong en oud en ook te combineren met een lunch in de brasserie van de bakker! Natúúrlijk neem je jouw eigen gemaakte vlaai na de workshop mee naar huis.

Ga naar de workshop

3. Groepsuitje Mission Underground

Dit is het meest geboekte uitje voor mensen die een dagje teambuilden op het programma hebben staan. Dit belevingsspel speelt zich af in het verdedigingsstelsel in de Kazematten. Dat is een bijzonder ondergronds labyrint pal onder de stad. Actief, spannend en leerzaam. Dit uitje zet jullie samen aan het werk, waar hecht en efficiënt samenwerken vereist is om samen tot een succesvolle missie te komen!

Ga op avontuur

4. Groepsuitje Steptocht Grotten Zonneberg

We blijven nog even in mysterieus ondergronds Maastricht. Want voor de echte sportieve avonturiers is er een steptocht uitgestippeld in de grotten. Ontdek per step de diepste geheimen van de Sint Pietersberg samen met een Maastricht Underground gids. Met de step bereik je plekken waar je met een normale rondleiding niet komt. Op dit moment telt het stelsel nog zo’n 8.000 gangen met een totale lengte van circa 80 kilometer. Geen geluid, geen bereik, geen licht… Enkel de weg die jouw gids voor je uitstippelt met een hoofdlampje voor een beetje hulp. Spannend toch?

Bekijk de steptocht

5. Fietstocht Mestreech

Al wandelend ontdek je veel van Maastricht, maar ga je met de fiets… Dan ontdek je nóg meer! Een ervaren Official Maastricht Guide heeft de leukste fietstocht voor je uitgestippeld en neemt je mee op ontdekking. Onderweg trakteert de gids je op de leukste weetjes, mooie anekdotes en leerzame verhalen. Van verborgen parels in de historische binnenstad tot rustgevende maasoevers net buiten de stad. Geen eigen fiets? We koppelen je graag aan een fietsverhuurbedrijf. De tocht duurt ongeveer 2 uur en is leuk voor jong en oud.

Spring op de fiets

6. Wijnproeverij met rondleiding

Naast vlaai, behoort wijn ook tot een lokaal product waar we trots op zijn. Dat kan ook niet anders, want Maastricht en haar omgeving is heel wat wijngaarden rijk. Denk bijvoorbeeld aan de Apostelhoeve. Een fantastische plek om de ambacht van wijnmaken te ontdekken. De Apostelhoeve is het oudste wijnbedrijf van Nederland waar je tijdens een proeverij en rondleiding alles over te weten komt. Daarnaast kun je in de binnenstad ook je wijnhart ophalen, bij het bijzondere wijnhuis Thiessen Wijnkoopers. Want als je het pand in hartje Maastricht binnentreedt, heb je nog geen idee van het grote aantal vierkante meters wijnkelder dat onder de grond verborgen gaat. Met een rondleiding kom je er - al proevend - achter. Een echte aanrader voor een culinaire ervaring in Maastricht.

Verken de Apostelhoeve en Thiessen Wijnkoopers.

7. Room Escape Maastricht

Een van de meest populaire activiteiten voor groepen is waarschijnlijk de Escape Room. In een Escape Room kies je samen met je team voor een bepaald thema waarin je aan de slag gaat. Samen moet je verschillende codes kraken, opdrachten voltooien of slimme technieken vinden teneinde succesvol uit de ‘room te escapen’. Dit vraagt veel intelligentie, fantasie maar vooral teamwork! Bij Room Escape Maastricht is veel mogelijk, er is altijd voor iedere gelegenheid of groep een passend spel.

Ga de uitdaging aan!

8. Mini-Cruiser

Je zat er vast op te wachten: de stad vanaf de Maas ontdekken. Want onze bijzondere stad is natuurlijk helemaal niks zonder deze prachtige rivier. Vanaf de Maas ontdek je compleet andere verhalen van de stad. Hoe je dit gaat ontdekken? Die keuze ligt bij jou, want er is heel veel mogelijk bij Rederij Stiphout. Wat vind je van een privé charter, waarmee je samen met vrienden, collega’s of familie kunt genieten van een tocht op de Maas die past bij jullie gezelschap? De schipper laat je zorgeloos genieten van het uitzicht en vertelt je tussendoor de leukste verhalen. Er zijn verschillende routes mogelijk.

Klik hier om te cruisen

9. Solex Tour door het Heuvelland

Lekker, het heuvelland in! Samen met een leuke groep ontdek je het bijzonder veelzijdige Zuid-Limburg op een elektrische Solex (fluisterstil én zonder helm). De mooiste wijngaarden, verhalende dorpjes en weidse uitzichten… Onderweg wordt er gestopt voor een lekkere lunch midden in het bos om je ervaring naar een hoger en nóg groener niveau te tillen. Mét bourgondisch tintje uiteraard, want van lekker eten hebben wij wel kaas gegeten in Zuid-Limburg!

Boek een Solex tour

10. Grotbiken in Valkenburg

Het leuke aan Maastricht is dat je binnen no-time een nabij gelegen dorpje of stad kunt ontdekken. Daar is namelijk ook zó veel te beleven. Neem bijvoorbeeld Valkenburg, daar kun je 40 meter onder grond enorm veel avontuur ontdekken met een gids. Met een speciaal op de grot aangepaste mountainbike ga je het spannende en sportieve avontuur aan! Luister goed naar je gids, want af en toe zul je moeten bukken door de kronkelende bochten van het labyrinth. Spanning verzekerd!

Ontdek dit avontuur