Ga naar inhoud

10x cadeauwinkels in Maastricht

Er is weinig leuker dan een uniek cadeau geven aan iemand die iets te vieren heeft. Dat geven is niet zo moeilijk, maar het vinden van een goed cadeau is soms een uitdaging. Daarom tippen wij tien cadeauwinkels in Maastricht waar je sowieso slaagt op je cadeau-koop-missie.

Wonderwoud

Een groen cadeau geven? Dan shop je een cadeautje bij Wonderwoud, waar je naast prachtige planten ook kunstige potten, plantverzorgingsproducten, geurkaarsen en andere cadeautjes vindt. Bovendien kun hier terecht voor prachtige vintage interieurartikelen waarbij het bij elk bezoek weer een verrassing is wat je aan zal treffen. Hier kun je winkelen in een Maastrichtse jungle, waar jouw favoriete plant voor je verpot wordt terwijl je in het café geniet van een kop koffie of thee.

Wonderwoud
Boschstraat 75a | Binnenstad

Stadsbrouwerij Maastricht

Cadeautjes uitzoeken was nog nooit zo smakelijk als bij Stadsbrouwerij Maastricht. Met een biertje in de hand op het terras aan het water onderzoek doen naar het beste cadeau, dat is geen straf. Misschien volg je zelfs een rondleiding door de brouwerij, zodat je de ontvanger van je cadeau bij het geven het achtergrondverhaal van de bieren kan vertellen. In de bierwinkel kun je zelf een selectie samenstellen uit de lokale bieren en ‘barrel-aged specials’. Je kunt er direct een mooie verpakking bij kopen of een kant-en-klaar cadeaupakket aanschaffen.

Stadsbrouwerij Maastricht
Oeverwal 12 | Wyck

Maastricht Store

Cadeautjes met een Maastrichts tintje koop je in de Maastricht Store. Misschien denk je dat die plek vooral voor (verdwaalde) toeristen is, maar de winkel is ook voor locals interessant. Geef iemand bijvoorbeeld een servies met Maastrichts dialect, het kaartspel Maastricht Underground,  of parfum van Ton sur Ton Maastricht cadeau. Voor foodies kun je er een culinair verwenpakket met lokale lekkernijen samenstellen. Zo maak je niet alleen de ontvanger van je cadeau, maar ook de lokale ondernemers van Maastricht blij. Daarnaast koop je hier ook producten van creatieve makers in Maastricht.

Maastricht Store
Kleine Staat 1 | Binnenstad

Cadeux

Bedrukte mokken, metalen borden in vintage-stijl en bewaarblikken. Cadeauwinkel Cadeux heeft een groot assortiment bestaande uit enkel cadeauartikelen. Je vindt er bijvoorbeeld cadeautjes van de merken Kikkerland, Umbra, Balvi en Secrid. Omdat het assortiment regelmatig veranderd, heb je voor elke verjaardag weer keuze uit nieuwe artikelen. Cadeautjes shoppen was nog nooit zo makkelijk!

Cadeux
Nieuwstraat 11 | Binnenstad

Regalo Cadeau

De schilderijen, serviezen, sieraden, kaarsen en andere cadeauartikelen van Regalo Cadeau zijn allemaal uniek en met de hand gemaakt. Regalo is een winkel en atelier in een, in het stadsdeel Wyck. De cadeaus worden ter plaatse gemaakt door creatieve mensen met een verstandelijke beperking. Met de aanschaf van de kleurrijke cadeaus, draag je direct bij aan hun integratie in de maatschappij. Een mooi cadeau met een goed verhaal dus.

Regalo Cadeau
Rechtstraat 19a | Wyck

Papershop

De allerleukste wenskaarten vind je in de Papershop. Koop er een kunstige legpuzzel met schilderij-opdruk of een prachtig notitieboek bij en je hebt het perfecte cadeautje. De collectie van de winkel is gesorteerd binnen verschillende ‘belevingswerelden’, waardoor shoppen hier een feestje is. Kun je niet kiezen uit de vele creatieve kaarten? Neem gewoon een hele stapel mee, zodat je even vooruit kunt.

Papershop
Minckelersstraat 4 | Binnenstad

Festen

In Festen voel je je als een kind in de snoepwinkel. Bij elke meter die je door de winkel loopt, word je verrast met nieuwe serviezen, brillen, sieraden of schrijfwaren. Met zoveel keuze, is het bijna onmogelijk om niet met een origineel cadeau de deur uit te lopen. Ook voor kraamcadeaus en toffe cadeaus voor kinderen kun je hier terecht. Wat dacht je van een schattige spaarpot in de vorm van een biggetje, een kleurrijk versierd tegeltje van Storytiles of een mooie vintage puzzel? Je vindt het allemaal bij Festen.

Festen
Minckelersstraat 1a | Binnenstad

The Plant Store

In een prachtig monumentaal pand aan de Minckelersstraat voelt het alsof je iemands huiskamer binnenwandelt. In The Plant Store shop je in alle rust de hipste planten om cadeau te geven. Van planten in schattige kleine potjes tot exemplaren van een meter of hoger: voor elk huis is hier de perfecte plant te vinden. Twijfel je welke plant je moet kopen? De medewerkers geven je graag hun deskundige advies. Als je er toch bent om een plant voor een ander te kopen, kun je natuurlijk net zo goed zo’n weelderige hangplant voor je eigen collectie meenemen.

The Plant Store
Minckelersstraat 1 | Binnenstad

Blanche Dael

Geef iemand een ontspannen begin van de ochtend of een heerlijke afsluiting van de dag in een zakje cadeau. Blanche Dael is een ambachtelijke koffiebranderij en theepakkerij, waar je de heerlijkste koffie- en theesoorten koopt. Koop er zo’n retro koffie- of theeblik bij en je hebt direct een cadeauverpakking in handen. De winkel biedt ook kant-en-klare cadeaupakketten aan. Wat dacht je van een zakje ‘Dael’s Droum thee’, Mestreechter Steerkes en een nougatreep? Of een pakket met twee huisgebrande koffiesoorten, chocolade en nougat voor de échte espressoliefhebber? Tijdens de feestdagen vind je hier zelfs jaarlijks één speciale koffie. Ga jij deze dit jaar proeven?

Blanche Dael
Wolfstraat 28 | Binnenstad

Ook in de branderij is een winkel gevestigd: Aan de Brikkebouw 10 | Sphinxkwartier 

Simon Lévelt

Ook bij Simon Lévelt kun je terecht voor koffie- en theecadeaus. Met keuze uit meer dan 25 koffiesoorten en 150 theesoorten zit er sowieso wat tussen voor de ontvanger van je cadeau. Koop er een Italiaanse koek of bonbons bij en je hebt een heerlijk verwenpakket om weg te geven. Je kunt er natuurlijk ook een hippe theepot of een fijne mok bij geven. Ook in deze winkel worden complete cadeaupakketten aangeboden. Twijfel je over de smaak van de ontvanger? Geef dan een cadeaukaart met een reep chocolade cadeau.

Simon Lévelt
Wycker Brugstraat 21a | Wyck

Shoppen in Maastricht? - Lees ook deze blogs

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *